Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

18 september 2015

Cursiefje over een boottochtje en schoften.

Geplaatst op Nageltjes.be op  door

Ik was een echte recente ervaring bijna vergeten, maar een Facebookstatus die verwees naar een artikel van eind 2014 in een krant was in staat om ogenblikkelijk mijn geheugen wakker te schoppen, en dit ondanks het late of vroege uur, zo u wilt.
 http://www.clint.be/sites/default/files/styles/640x360/public/schermafbeelding_2012-01-09_om_15.50.15_1.png?itok=vHFqvMvL

Ik was onlangs , begin september, bij mijn dochter op bezoek in Gent. 

Na wat rondgewandeld te hebben in de binnenstad en een hapje te hebben gegeten, besloten we als echte toeristen eens een geleid vaartochtje te maken.

Toen we terugkeerden van het Rabot, een soort middeleeuwse torentjes op de gracht, en er een lange meertalige stilte viel, vroeg ik de gids waar Verhofstadt zijn verbouwd huis (samen met enkele anderen) stond, en waar hij 327.784 € (12,5 miljoen Bfr) subsidie voor had gepeurd, zijnde 40% van de kosten.

De gids zei: “We mogen dat niet zeggen aan de toeristen.”
“Hoezo, niet mogen?” vroeg ik.
“Nee, want we hebben een brief gekregen van de stad, waarin ons gevraagd werd dat niet te vertellen. Een nogal dwingende brief begrijpt u” vervolgde hij.

Ik knikte, en zei dat ik hem begreep met de onafgemaakte maar voor ons beiden duidelijke zin “Vaar- en gidsvergunningen enzo!”

“’t Is dat rode geverfde gebouw, daar aan het water, waar we net voorbij voeren” verklapte hij toch, maar niet door de microfoon.

En terwijl ik mij omdraaide om het ontdekken, vervolgde hij : “We mogen daar ook niets meer door de microfoon aan onze passagiers vertellen; ook niet iets anders, want dat maakte te veel lawaai volgens hen.”

“Hebben ze jou en anderen het zwijgen opgelegd via de rechtbank ofzo?”wilde ik nog weten. “Dat huis is nu toch goed geïsoleerd?”
“Nee, dat niet, maar we ‘moesten’ begrijpen dat die mensen dan teveel overlast hebben als ze op hun terras zitten.”
“Blijkbaar mag je nog wat door je microfoon zeggen wanneer je voorbij de honderden andere huizen vaart, maar alleen daar niet, dus?” vroeg ik retorisch
“Vaar en gidsvergunningen!” herhaalde ik dan mijn eerdere uitspraak.

“Raar dat wij, die het loon van deze onaantastbare heren betalen, wiens gebouw wij met onze belastingen mee helpen betalen terwijl ze dat best zelf zouden kunnen, niets mogen weten.”
“Wij, hebben onze woning wel helemaal allen mogen betalen, geen meevallers gehad, en ik neem aan, jij als belastingbetaler met een modaal loon, ook niet.” sloot ik af voor we terug aanmeerden aan zijn steiger.

Het hoofd licht wat moedeloos neerwaarts knikkend, zuchtte hij een diepe verontwaardigde “ja” uit zijn longen, terwijl hij recht stond en het meertouw rond de bolder sloeg.

Ik heb de man een paar Euro drinkgeld gegeven.
“Fooi gebruikelijk”, stond er op een bordje dat kleefde aan opstap van de boot. Doch slechts enkelen volgden dit gebruik. Het is immers vrijblijvend.

Wat een contrast met Euro-bobo’s als Verhofstadt die hun bonussen niet als gebruikelijk vragen, maar als gebruikelijk en ongevraagd, ja ook onverdiend nemen. 
Ze verrijkten zich nogmaals, bijna zonder dat iemand het weer te weten kwam, en dat in tijden van grote besparingen en crisis. 
Schoften en dieven zijn het!
Voor hen is het nooit crisis. 
Zij verdienen zelfs meer als het crisis is. 
De crisis en de besparingen zijn altijd voor het plebs.

Marine, donnez nous une guillotine !
(Maar Barbara Pas mag er ook een bezorgen)

http://www.demorgen.be/binnenland/eu-parlementairen-krijgen-samen-tot-18-miljoen-euro-bovenop-loon-a2088210/23yOEY/

EU-parlementairen krijgen samen tot 18 miljoen euro bovenop loon.

Belastingvrij !

13-10-14,


Van de 751 leden van het Europees Parlement genieten er 398 (of 53 pct) inkomsten bovenop hun loon als volksvertegenwoordiger. Samen dikken zij hun jaarsalaris aan met een bedrag dat schommelt tussen 5,8 en 18,3 miljoen euro. Dat zegt Transparency International, dat de cijfers opsnorde. Guy Verhofstadt is de eerste Belg in de ranglijst, op de vierde plaats.

De ngo verzamelde alle beschikbare informatie over de bijbaantjes van de europarlementsleden. Ze baseerde zich vooral op de opgave van financiële belangen die elk parlementslid moet neerleggen. Op die manier bieden de gepubliceerde cijfers een mooi overzicht, maar ze bieden weinig hard nieuws.

“Privébelangen alarmerend hoog
De privébelangen die aan de oppervlakte gekomen zijn, zijn “alarmerend hoog”, stelt Transparency International. 175 parlementsleden ontvangen elke maand meer dan 500 euro voor buitenparlementaire activiteiten, 12 EP’ers verdienen zelfs meer dan 10.000 euro. Eén parlementslid, de Franse liberale Nathalie Griesbeck, rijgt maar liefst 68 mandaten aan elkaar en verdient daarmee tot 33.000 euro per maand. Zij staat dan ook helemaal bovenaan de ‘External Activity Indicator’ die Transparency ontwikkelde, een soort index voor de mandaten die elk parlementslid uitoefent en de vergoeding die hij/zij daarvoor ontvangt.

Verhofstadt, Michel en Neyts
Guy Verhofstadt is de eerste Belg in de ranglijst, op de vierde plaats. Vooral zijn vergoedingen als bestuurder bij Sofina, Exmar België en EIPA (Europees Instituut voor Openbaar Ambt) doen de score van de ex-premier aandikken. Louis Michel en Annemie Neyts vervolledigen de Belgische top-3.

Belangenconflicten?
Transparency International vindt dat de parlementsleden meer duidelijkheid moeten verschaffen over hun mandaten. “Of hun activiteiten echt een belangenconflict veroorzaken, is moeilijk te zeggen wegens een gebrek aan transparantie”, luidt de kritiek. De administratie van het Parlement krijgt de hint de opgaves van financiële belangen beter te controleren en valse verklaringen te sanctioneren.

Europarlementslid Nathalie Griesbeck ontkent
Europarlementslid Nathalie Griesbeck ontkent nu dat ze maandelijks tot 33.000 euro zou verdienen met haar buitenparlementaire activiteiten. Ze spreekt daarmee cijfers van de ngo Transparancy International tegen.

Griesbeck laat nu weten dat door het departement van de Moezel is aangeduid als vast lid in 55 organisaties en als plaatsvervanger in 13 andere organisaties. Maar al die functies zijn “onbezoldigd” en worden uitgevoerd als verantwoordelijke voor het departement van de Moezel, benadrukt ze.

Meer info op de nieuwe website www.integritywatch.eu.

Geen opmerkingen: